Contact
Neem contact op
+31 344 881000

Van der Valk zet in op corona sneltesten

29 oktober 2020

Tiel – Van der Valk start een samenwerking met U-Diagnostics/HetHuisartslab om de uitrol van corona sneltesten te bespoedigen. Als werkgever kent Van der Valk het belang van een snelle uitslag om een veilige omgeving te creëren voor hun gasten en personeel, maar ook om productiviteit en ziekteverzuim te bewaken. Sinds 26 oktober jl. is het mogelijk om op vijf Van der Valk locaties bij de C19 Health Check Centres een sneltest af te nemen. Op deze manier kunnen bedrijven, verenigingen en/of reizigers profiteren van snelle duidelijkheid.

Mensen konden al terecht voor alle door RIVM gevalideerde testen op corona. Zo wordt de PCR RT test, de bekende neus en keel swab test, al geruime tijd aangeboden op een aantal Van der Valk locaties, evenals een antistoffentest. Vanaf deze week wordt daar de SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test, de zogenaamde ‘sneltest’, aan toegevoegd.

“De uitslag van een sneltest is er weliswaar binnen 15 à 30 minuten, maar vergt professionele testafname én is minder betrouwbaar dan een PCR RT test. Alleen wanneer mensen écht al de symptomen hebben die bij corona horen, kan een sneltest uitkomst bieden om vast te stellen of iemand het virus wel of niet heeft”, vertelt Petra Ruijs van HetHuisartslab. “Beter is de PCR RT test die het virus al in een heel vroeg stadium van de besmetting kan detecteren, waardoor je op tijd in isolatie kan om te voorkomen dat je het virus verspreidt.”

Bij diverse vestigingen van de Van der Valk hotelketen worden medewerkers van Van der Valk door U-Diagnostics / HetHuisartslab getraind in het assisteren bij het afnemen van COVID-19 tests. “Vanaf komende week gaan we medewerkers van Van der Valk intensief begeleiden om testers te ondersteunen. Bij de C19 Health Check Centers kunnen mensen na aanmelding meestal al dezelfde dag terecht. Uitslagen van de tests komen per sms, e-mail en binnenkort óók in de Health Passport App. Via www.c19sneltest.nl kunnen mensen zich aanmelden voor de gewenste test, inclusief de mogelijkheid voor een Non Covid19 verklaring die nodig is om te reizen”, aldus Elfi van der Valk, directeur Van der Valk Care.