Contact
Neem contact op
+31 344 88 10 00

Certificering

ISO

Van der Valk Care heeft ten behoeve van de ISO-certificering een kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd, waarin onder andere de protocollen, richtlijnen, veiligheidsnormen, missie, visie, risico’s en kansen volledig zijn beschreven. De nieuwe normen omtrent de wet- en regelgeving worden door Van der Valk Care gehanteerd, zodat het leveren van de beste zorg en hospitality kan worden gewaarborgd.

SNHZ

Van der Valk Care is een door het SNHZ erkend zorghotel.
De SNHZ-definitie van een zorghotel: Een zorghotel is een hotel waar men kan herstellen en weer fit worden. De belangrijkste doelgroep zijn mensen die na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunnen of willen. Zij verblijven er tijdelijk en hebben, naast alle gangbare hotelservices, de mogelijkheid om 24 uur per dag een beroep te kunnen doen op professionele zorg- en dienstverlening die in het hotel aanwezig is. Om het begrip zorghotel te beschermen, heeft SNHZ de term “SNHZ-erkend zorghotel” in het leven geroepen. Om dit label te mogen voeren, moet een zorghotel een strikt certificeringsproces hebben doorlopen.

Een SNHZ-Erkend Zorghotel voldoet aan hoge eisen en mag, na een toetsing, met trots het “SEZ-Keurmerk” (SNHZ Erkend Zorghotel) voeren. Deze toetsing wordt in de vorm van een audit uitgevoerd door LRQA. De SNHZ certificering “Erkend Zorghotel” in combinatie met de LRQA-audit garandeert betrouwbare herstelzorg. Mede door deze certificering worden SNHZ-hotels door de meeste zorgverzekeraars erkend.

WTZi

Van der Valk Care voldoet aan de wettelijke eisen van de WTZi.
Zorgaanbieders die zorg willen aanbieden die onder de Zorgverzekeringswet of Wet langdurige zorg (WLZ) valt, hebben een WTZi-toelating nodig. Hiervoor moeten zij aan diverse wettelijke eisen voldoen die in de Wet toelating zorginstellingen (WTZi) staan.