Contact
Neem contact op
+31 344 881000

COVID-19 test voor reisdocumenten

Heeft u geen klachten, maar wilt u zich wel laten testen? Een PCR RT Covid-19 test of een sneltest in combinatie met een reisdocument kunt u bij ons afnemen.

De PCR RT COVID-19 test wordt onder de specialisten als meest betrouwbaar gewaardeerd.
De test wordt door een vakkundige afgenomen en geschiedt door middel van een nieuwe neus- en een keelswap, die veel minder ver in de neus en de keel gaat dan voorheen. De test wordt vervolgens op een professionele wijze verwerkt.

Het kan voorkomen dat u zich voor de zekerheid wil laten testen, bijvoorbeeld als uw huisgenoot bijvoorbeeld positief is getest of als u voor een bepaalde bijeenkomst of reis een recente negatieve testuitslag moet aantonen. De kosten hiervoor worden niet vergoed door de overheid en komen in basis voor eigen rekening.

Om een test te kopen zonder klachten, kan direct het afspraak formulier ingevuld worden.
De kosten voor een COVID-19 PCR test zijn € 70,- en voor een COVID-19 Sneltest (Rapid Antigen) € 39,50, dit kan direct via iDeal worden betaald. Het reisdocument kost € 25,- extra.

Geen klachten, wel PCR RT testen voor een groep
Er wordt in pools van 2 tot 5 personen getest. Mocht er een uitslag zijn van 1 positief persoon, dan gaat de hele pool in de symptomatische test en worden de kosten vergoed door de verzekerde zorg.
De kosten voor testen in een pool zijn € 50,- per persoon (maximaal 5 personen per pool).

Uitslagen van de testen

De uitslag van de test wordt per sms en e-mail gestuurd. De huisarts van Van der Valk Care ontvangt ook de uitslag, maar mag dit om privacy redenen niet delen. Indien u een positieve testuitslag hebt ontvangen, dan neemt de GGD in de meeste gevallen contact met u op. Het advies vanuit de GGD dient te allen tijde te worden nagestreefd.
Werkgevers die aanvullende advies hierover willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Van der Valk Care via info@vandervalkcare.nl .


Overige informatie

  • Het Huisartslab test voor vele grote organisaties en verstrekt ook reisbescheiden indien er naar landen gereisd wordt, die een negatieve testuitslag vereisen.
    • Indien iemand dit nodig heeft, kan dit op het afspraak-formulier aangegeven worden. Extra kosten zijn € 25,- voor het reisdocument

Over de tijdsduur van de uitslagen draagt Van der Valk Care geen verantwoording. Health Check Center doet er alles aan om de uitslag binnen 24 uur na de opvolgende dag van de afname door te geven aan de medewerker. Hieromtrent wordt geen garantie verstrekt door het Health Check Center.
Indien er vragen zijn kunnen die gericht worden in een chat aan de helpdesk van Health Check Center via de website www.healthcheckcenter.nl

Verdere toelichting over de Covid-19 Diagnostiek vind je in deze presentatie.

Vragen?

Voor vragen over de testen, uitslagen en reisdocumenten verwijzen wij naar het contactformulier van het Health Check Center: https://healthcheckcenters.nl/contact
Van der Valk Care is telefonisch niet bereikbaar voor vragen.